Hvordan levede man for mere end 2000 år siden i jernalderen i Danmark? Det prøvede eleverne i 3.-5. klasse kræfter med i går på Lindholms Historiske Værksted, hvor de tilbragte hele dagen. Eleverne skulle selv lave mad, hugge brænde og passe bål. Der skulle både bages brød og kernes smør, men de fik også tid til at lave knive, væve armbånd samt skyde med bue og pil. At være "midt i oldtiden" giver naturligvis en helt anden forståelse af perioden, end de kan få fra bøgerne, som de inden besøget også har orienteret sig i.

En forælder havde frivilligt meldt sig til at være med på dagen - her er hendes oplevelse: "Det var en super dejligt tur, hvor alle var lidt kolde, men hold op vi fik en på opleveren. Og ikke nok med det, så fik børnene rigtig meget ros, da vi tog derfra - hver gang der blev bedt om hjælp, var der nogen der frivilligt meldte sig. En sand fornøjelse at være med." Janne, mor til Ida 5. klasse.

Jernalder 3Jernalder 2

For halvandet år siden solgte vi med stor succes blomster og blomsterløg. Derfor har vi besluttet os at gøre det igen i efterårssæsonen, så der er plads til fornyelse i udvalget. Valget af netop dette faldt naturligt, da naturen er et fokusområde på skolen. Samtidig vil vi denne gang gerne tjene penge til at gøre vores centerrum og måske også klasseværelser endnu mere indbydende. Her kan du hjælpe ved at købe f.eks. kvalitetsblomsterløg fra Holland - vores skole tjener nemlig 30% af salget. Ud over blomster og især blomsterløg kan du også finde andre spændende ting i kataloget. Du skal bare gøre følgende: 

  • Kig vores katalog igennem - du kan få et til låns ved at kontakte skolen, der vil sende en elev ud til dig - eller du kan se det lige her. 
  • Udfyld bestillingslisten, som du får sammen med kataloget eller lige her.
  • Aflever sedlen til eleven eller skolen 3-4 dage efter at du modtog den og senest torsdag d. 27. septemer.
  • Du betaler først for varen ved leveringen i uge 42-43.
  • Blomsterkampagne

Denne uge har været/er en travl uge på friskolen. I mandags havde vi for anden gang denne sommer åben legeplads og bibliotek. Det blev godt besøgt af byens børn og flere havde også taget børnebørn med. Hoppepuden var et stort hit og på biblioteket benyttede skolens børn sig af muligheden for at få lånt nye bøger til resten af ferien. De børn, der ikke gik på skolen hyggede sig med at kigge/læse i bøgerne eller spille et spil. Mange tak for en hyggelig time.

Mandag og tirsdag eftermiddag havde vi samtaler og ansættelsesudvalget glæder sig til at præsentere jer for skolens nye ansigt. Vi bliver dog lige nødt til at vente på de endelige underskrifter, inden vi offentliggør mere, så det bliver en "cliff-hanger".

Udendørs har vi haft maler på besøg, der har givet vinduerne en tiltrængt overhaling. Det pynter virkelig på facaden.

Og endelig har der de sidste par dage været ryk ind til Vildbjerg Cup, hvor skolen lægger hus til en del af de mange gæstende fodboldhold. Vi håber i får nogle dejlige dage på Friskolen Asgaard, hvor vi er sikker på, at Johannes og Kirsten Videbæk tager sig godt af jer. God Cup til jer alle og tak fordi i passer på skolen!

ben legepladsben bibliotek

Så er et nyt skoleår begyndt, og traditionen tro blev de nye elever budt velkommen af skolens øvrige elever med en fin flagallé. Normalt plejer vi at byde velkommen ved det hejste flag udenfor, men i år måtte flagalléen dog rykke indendørs, da vejrguderne havde åbnet sluserne. Indenfor blev der også tid til at studere skoletasker, inden børnene gik til deres respektive klasseværelser. Om 4.-5. klasse er på skolen, er der vist ingen, der ved, da de forlod os ved indgangen til "perron 9 3/4"...

Frste skoledag flagalleFrste skoledag skoletaskerFrste skoledag

Mandag d. 16. juli og mandag d. 30. juli mellem 14.30 og 15.30 har friskolen Asgaard åbent bibliotek, hvor der vil være mulighed for at lytte med, når der bliver læst op fra bibliotekets bøger. Man er også velkommen til at kigge i bøgerne på egen hånd - eller hygge sig med et brætspil. Endelig er der også fri adgang til den nye store hoppepude, der er opsat lige uden for biblioteket. Arrangementet er åbent for alle uanset tilknytning til stedet. For børn, der går på friskolen i forvejen, vil der være mulighed for at aflevere/låne bøger, hvis man mangler læsestof i løbet af ferien.

Bibliotek spil 

Friskolen Asgaard har nu fået endnu en lærer ansat - Connie Haarup, der skal være klasselærer for den nye 0. og 1. klasse. Derudover er vores hidtidige vikar Lill blevet fastansat. Connie vil her præsentere sig selv

Connie Haarup

"Vi lærer alle på forskellige måder"

Før jeg fandt ud af, at jeg skulle være lærer, arbejdede jeg som ufaglært i 14 år. Jeg afsluttede læreruddannelsen i 2008. Jeg tror på, at alle kan lære, det er kun et spørgsmål om, at tilgangen er den rigtige. Det kan væreat bogstaverne skal hoppes på, tegnes, skrives og ikke mindst udtales med overdrevenhed. Når man lige er begyndt i skole, er der mange ting, man skal lære - alt fra bogstaver, matematik til musik og natur/teknik - men ikke mindst: Hvordan man går i skole, leger i frikvarteret, selv at huske sine ting, rydde op på sit bord og være en god klassekammerat. Alt dette vil også være en stor del af at gå i 0. og 1. klasse.

Jeg er en rummelig person med tydelige rammer og megen humor. Jeg får et kick, når eleverne opnår aha-oplevelser og pludselig finder ud af, at de godt kan.

Jeg er gift med Torben, der arbejder som asfaltør i Århus. Vi bor i Ikast. Vi har to børn, Louise på 24 år og Jesper på 20 år.

Connie fuld

Lærer (deltid) til indskoling og mellemtrin

Vi søger en ny kollega, som vil være med i den fortsatte udvikling af en ”ny” skole (4. år som friskole), samt den indflydelse på eget arbejde/arbejdsplads, fornøjelse og udfordring der følger med.

Vi har behov for en lærer primært til dansk i indskolingen og natur/teknik (øvrige fag efter aftale/interesse). Af øvrige kvalifikationer kan nævnes: God klasseledelse, stort engagement og anerkendende tilgang.

Vi kan i første omgang tilbyde en deltidsstilling (ansættelsesprocent fastsættes efter aftale ud fra hvad der kan dækkes, 60-70%), med mulighed for flere timer på sigt, hvis det ønskes. Med mulighed for en skemafri dag og fleksibel arbejdstid.

Læs mere om skolen på: www.asgaarden.dk

Ansøgningsfrist: D.23/7/2018.

Der afholdes samtaler efter aftale.

Ansøgning på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Ansættelse: D.6/8/2018.

Aflønning efter overenskomst på området.

Ved spørgsmål eller aftale om besøg kan der tages kontakt til:

Skoleleder Peter Nyeng Kristensen på tlf.: 24617158.

Bestyrelsesmedlem Anne Merstrand Andresen på tlf.: 26822275.

Adresse:                                            

Friskolen Asgaard, Herningvej 70A, 7480 Vildbjerg